Ingrediënten voor 4 personen
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- 450 g kikkererwten (uitgelekt)
- 450 g tomaten (in stukken)
- 1 tl garam masala
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
wrapper
Bereiding
- Verhit de olie in een pan. Voeg ui en knoflook toe en fruit ze op middelhoog vuur al roerend glazig.
- Voeg chilipoeder, zout, kurkuma, paprikapoeder, komijn en koriander toe. Bak dit al roerend 1 minuut.
- Roer de kikkererwten en niet-uitgelekte tomaten erdoor. Laat het mengsel afgedekt op laag vuur 20 minuten sudderen, af en toe roeren.
- Roer de garam masala erdoor. Laat het nog 10 minuten met deksel sudderen.
Een pikante bereidingswijze voor die heerlijke, eiwitrijke kikkererwten...