Kimchi

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Snijd de kool en doe hem in een grote kom met genoeg water om de kool volledig te bedekken en voeg het zout toe. Roer tot het zout opgelost is. Dek de kom af en laat minstens 6 uur weken.

Giet af en bewaar het water. Spoel de kool af en doe hem terug in de kom. Voeg de wortel en de lente-uitjes toe.

Blend de gember, look, chilivlokken, miso, tamari en de suiker in een foodprocessor tot je een pasta hebt.

Voeg de kruidenpasta toe aan de kool en roer goed tot alle kool bedekt is met kruiden. Doe de kool in een glazen pot (of meerdere glazen potten). Zorg dat de pot ongeveer ¾ gevuld is met kool en vul de rest op met het water waarin je de kool eerder liet weken.

Zet de deksels op de potten maar schroef ze niet volledig vast. Laat 3 tot 14 dagen fermenteren (naar smaak). Eens je kimchi klaar is, kan je hem in de koelkast bewaren. Zorg er dan voor dat het deksel wel goed dicht is. Dan kan je hem enkele maanden bewaren.

Verticale tabs