Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g nieuwe aardappelen in partjes van 1½ cm op het dikste stuk
- 200 g peultjes
- 120 ml vinaigrette
- 20 radijsjes liefst verschillend van kleur en vorm
- 1/2 krop zwarte eikenbladsla
- flinke hand rucola of 1 bos raapsteel (liefst mizuna)
- eetbare bloemen om te garneren
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘Groenten. Alledaagse aardappelen, elegante erwtjes, zondagse zuurkool en kilo's meer’ van Mari Maris. Uitgeverij Nijgh & van Ditmar.
wrapper
Kook de aardappelen net gaar, gaar de peultjes de laatste 3 minuten mee. Spoel de peultjes koud, laat de aardappelen een paar minuten uitdampen en maak ze, nog warm, aan met een derde van de vinaigrette.
Snijd de radijzen in de lengte doormidden – dikkerds nog een keer.
Verdeel een paar mooie bladen gemengde sla over de borden, met de puntjes naar buiten. Pluk of snijd de rest grof en maak aan met zoveel vinaigrette als u lekker vindt, ‘zet’ op elk bord een luchtig bergje.
Schik er rondom aardappel, radijs en peultjes tegenaan. Garneer met bloemen.