Koelkast-tiffin met pistachenoten en tahin

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Westers
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Nagerecht
  • Allergie: Sojavrij
  • Bron: Dit is een recept uit 'Eén Pan, Plaat, Planeet. Over hoe onze manier van eten de wereld kan veranderen.' van Anna Jones. Uitgeverij: Fontaine Uitgevers.

wrapper

Bereiding

Verhit de oven voor tot 180 °C.

Zeef de bloem en het meel in een kom. Wrijf met je vingers de boter erdoor tot hij zacht is en er geen grote klonten zichtbaar zijn. Roer de suiker, 1/4 theelepel zout en de stemgember door het mengsel. Bedek een bakvorm van 20 cm x 20 cm met bakpapier en druk het koekdeeg tegen de bodem. Prik er een paar keer in met een vork en bak het in 18 minuten goudbruin. Haal de koek uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Breek intussen de chocolade in stukjes van 2 cm en doe die met de tahin en stemgembersiroop in een hittebestendige kom. Giet 2 cm water in een pan en breng dit zachtjes aan de kook. Zet de kom met chocolade op de pan met water en zorg dat de bodem van de pan het water niet raakt. Roer de chocolade tot hij is gesmolten. Haal de kom van het vuur en roer de pistachenoten, gedroogde vruchten en noten door de chocolade.

Hak de afgekoelde koek in de bakvorm in stukken en roer die door de gesmolten chocolade. Laat het bakpapier in de bakvorm zitten. Schenk het chocolademengsel weer in de bakvorm, dek het af met plasticfolie en zet het 3 uur of een nacht in de koelkast.

Snijd de tiffin in 10 rechthoeken en serveer hem.

Extra

In Amerika lijken ze tiffin 'fridge cake' te noemen.

Verticale tabs