Ingrediënten voor 4 personen
- 1 middelgrote flespompoen geschild, pitjes verwijderd en in blokjes van 3 cm
- handvol sperzieboon gedopt
- 200 g basmatirijst
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 1 el milde, zuivelvrije currypasta
- flinke snuf zeezout
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Katy Beskow uit haar boek 5 ingrediënten vegan. 100 makkelijke en snelle recepten.
wrapper
Bereiding
Het bereiden van een lekkere avondmaaltijd kan heel makkelijk zijn: leg alles in een braadslede en laat de oven het harde werk doen. Dit eenvoudige gerecht is in minder dan 45 minuten klaar om te serveren. Ik geef er vaak nog wat partjes citroen bij voor een fris contrast met de kokosmelk.
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Leg de pompoenblokjes en sperziebonen in een diepebraadslede en strooi de rijst erover.
Doe 200 milliliter koud water, de kokosmelk en currypasta in een kan en meng alles goed. Schenk het mengsel over de inhoud van de braadslede; zorg ervoor dat alle ingrediënten er goed mee bedekt zijn. Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet het 40-45 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is.
Haal de braadslede uit de oven en haal de folie er voorzichtig af. Bestrooi alles voor het serveren met een flinke snuf zeezout.
TIP
Je kunt voor dit recept ook heel goed diepvriespompoenblokjes gebruiken, dit bespaart je schil- en haktijd. Diepvriespompoenblokjes zijn in de meeste (biologische) supermarkten verkrijgbaar. Altijd handig om in huis te hebben!