Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g butternut pompoen
- 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en gespoeld
- 40 g cashewnoten
- 1 ajuin fijngesnipperd
- 1 ajuin in grove stukken
- 2 teentjes look fijngesnipperd
- 2 tl gember geraspt
- 1 1/2 tl mosterdzaad
- 2 stengels citroengras geplet met de achterkant van een mes of een vijzel
- 1 tl kardemom
- 3 - 4 tl gele currypasta
- 200 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 tl rietsuiker
- 1 tl arachideolie
- 2 tl vers limoensap
- 1 bosje verse munt en/of koriander
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Claudia op haar blog Claudia's Food Court.
wrapper
Verwarm de olie in een grote pan (of wok) op een medium-hoog vuur.
Voeg uien, knoflook, gember, mosterdzaad, citroengras en kardemom toe. Bak 4-5 min, terwijl je af en toe roert.
Voeg de currypasta toe en meng.
Voeg de pompoenblokjes en rietsuiker toe en wentel ze door de curry pasta.
Voeg de bouillon en kokosmelk toe.
Breng aan de kook en voeg vervolgens de kikkererwten en cashewnoten toe.
Zet het vuur lager en laat 10-15 min sudderen tot de pompoen zacht is. Kruid naar eigen smaak af met wat zout en/of extra curry pasta.
Voeg, vlak voor het serveren, het limoensap en de munt toe.
Dien op met rijst en/of naanbrood.