Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g ajuinen
- 2 teentjes knoflook
- 500 g wortelen
- 500 g aardappelen
- 3 preien
- 240 g rode kidneybonen (uit blik, uitgelekt)
- 4 dl kokosmelk
- 1 bosje verse koriander
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- zout
- zonnebloemolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Donderdag Veggiedag Kookboek
wrapper
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Reinig de wortelen en snijd ze in grove stukken. Hak de koriander fijn.
- Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe.
- Voeg de wortelen toe en laat ze 5 minuten meestoven.
- Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof ze even mee.
- Voeg de kokosmelk, de koriander en de specerijen toe.
- Snijd de prei in grove stukken en voeg die toe zodra de aardappelen beetgaar zijn.
- Spoel de rode bonen, laat ze uitlekken en voeg ook die toe.
- Laat het stoofpotje nog even sudderen tot ook de prei gaar is.