Koreaanse tempehburger

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Oosters
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Allergie: Notenvrij en Suikervrij
  • Bron:: Dit is een recept uit ‘Vegan Summer. Plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue’ van Milou van der Will. Good Cook B.V.

wrapper

Bereiding:

Meng de geraspte tempeh in een kom met de havervlokken, sojasaus, knoflook, lente-ui en gochugaru. Kneed goed door met de hand. Vorm van het tempehmengsel met natte handen vier burgers van ongeveer 1,5 cm dik.

Leg de burgers op een aluminium schaal op het indirecte deel van de barbecue en bak ze een minuut of 4 per kant.

Keer ondertussen regelmatig.

Snijd ondertussen de burgerbroodjes open en gril ze op het rooster van de barbecue. Smeer ze in met de (Korean) ketchup. Beleg ze met romainesla en de tempehburger en garneer de burgers met tuinkers. Serveer direct.

Je kunt veel meer met tempeh dan het alleen in reepjes snijden en een ‘bietje’ bakken. Haal het bijvoorbeeld langs een rasp om er gehakt mee na te bootsen en kneed het vervolgens met te gekke smaken tot een burger, zoals deze Koreaanse.

Verticale tabs