Koreaanse wortel-sesampannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Snijd de kool en lente-uitjes fijn met de dunsnijder van je keukenmachine, een mandoline of een mes. Doe het mengsel met de wortel en het sesamzaad in een grote kom. Voeg het grootste deel van de kruiden toe (houd een deel achter) en vervolgens ook de kimchi.
Doe alle ingrediënten voor het beslag, behalve de olie, met 300 ml koud water in een keukenmachine en maal ze op de pulseerstand tot een beslag. Je kunt de ingrediënten ook door elkaar kloppen in een kom. Meng het beslag goed door de groenten. Laat het beslag het liefst 30 minuten rusten, maar korter mag ook.

Meng de ingrediënten voor de dipsaus met 1 eetlepel koud water in een kleine kom. Zet een kleine koekenpan (20 cm) met dikke bodem op een halfhoog tot hoog vuur. Voeg wat olie toe, gevolgd door een schep beslag. Je maakt met dit recept 6-8 pannenkoeken, dus maak ze zo dik als een euromunt.
Verdeel het beslag met de achterkant van een lepel over de pan. Bak elke pannenkoek 2-3 minuten tot hij goudbruin is aan de onderkant en er luchtbelletjes verschijnen aan de bovenkant. Keer hem om. De pannenkoek moet goudbruin zijn en de groenten moeten gaar zijn, maar nog stevig.

Serveer de pannenkoeken met wat shichimi tōgarashi erover en de resterende kruiden en dipsaus erbij.

Verticale tabs