Ingrediënten voor 3 à 4 personen
- 250 g macaroni ongekookt
- 150 g tofu
- 2 stengels bleekselder
- 1 puntpaprika
- klein bosje bieslook
- 1/4 tl kala namak
- 3 el edelgistvlokken
- 1 tl mosterd
- 1 el plantaardige plattekaas
- 2 el veganaise
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- flinke snuif peper
- zonnebloemolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Bron:: www.simplyvegan.nl
wrapper
Bereiding:
Eerst beginnen we met het koken van de macaroni volgens de verpakking. Leg dit hierna in de mengkom en laat het helemaal afkoelen voordat je de andere ingrediënten erbij doet.
Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een klein beetje zonnebloemolie in warm worden. Knijp eerst grotendeels het vocht uit de tofu en verkruimel dit in de pan. Dit mag je bakken voor ongeveer 7 minuten. Bak in de laatste 2 minuten het kala namak zout, peper, uipoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en de paprikapoeder mee. Laat dit ook weer goed afkoelen en giet dit zo over in de mengkom.
Snij de bleekselderij en de puntpaprika in kleine blokjes en doe in de mengkom. De bieslook mag ook fijngesneden worden en erbij.
Voeg nu de mosterd, mayonaise, kwark en de edelgistvlokken toe en roer alles goed door elkaar.
Zet de macaronisalade in de koelkast zodat het lekker koud is als je het gaat serveren.