Krokante aubergines met dillerijst

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Halveer de aubergines. Bestrooi de snijvlakken met wat zout en laat dit even intrekken. Maak een papje van de bloem en 4 eetlepels water in een diep bord. Doe het paneermeel, de gistvlokken en de bladpeterselie in een ander diep bord. Dip de snijkanten van de aubergines in het bloempapje en vervolgens in het paneermeel.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aubergines met de paneerlaag naar beneden goudbruin. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat, met de paneerlaag naar boven, en zet ze nog ca. 20 minuten in de oven.

Zet de rijst op met 450 ml water, de dille, knoflookteen, olijfolie en een snuf zout. Zet het vuur laag zodra de rijst kookt. Als het water helemaal opgenomen is, is de rijst als het goed is perfect gaar gekookt. Laat nog 10 minuten nastomen. Verwijder de teen knoflook.

Rasp de komkommer grof op een blokrasp. Strooi er wat zout over, laat enkelen minuten staan en giet het vocht af met behulp van een vergiet (dit vocht kun je eventueel bewaren voor een groentesap of iets dergelijks). Knijp de komkommer een beetje uit zodat hij niet nat is. Meng de komkommer met de sojayoghurt, het knoflookpoeder, chilipoeder en zout naar smaak.

Serveer de aubergines met de dillerijst en de komkommer.

Verticale tabs