Krokante sla met veggietartaar en granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Week de bulgur 30 minuten in water. Giet in een puntzeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit.

Doe de tomatenpuree, de granaatappelsiroop, het komijn- en kruidnagelpoeder, het sinaasappelsap en de zonnebloemolie bij de bulgur. Kruid met peper en zout.

Trek dunne, plastic handschoenen aan en kneed de bulgur met de onderkant van je handpalm in een grote metalen kom tot veggie preparé. Dat kneden kan tot wel 30 minuten in beslag nemen, want het moet een gladde, homogene massa worden.

Snijd de granaatappel in tweeën en haal er de pitten uit door met een houten lepel op de buitenkant te slaan.

Haal de slaharten uit elkaar en leg de blaadjes op een schaal.

Neem wat veggietartaar in je hand en kneed het tot een eivorm. Vul er de blaadjes mee op.

Werk af met granaatappelpitten, gemalen korianderzaad, sinaasappelzeste en enkele druppels knoflookolie.

Voor dit recept haalde ik mijn inspiratie bij de Turkse çiğ köfte. Deze vegetarische bulgurballetjes
leerde ik kennen in Istanbul. Wat een stad!

Verticale tabs