Kruidige aardappelcurry

Ingrediënten voor 2-3 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Was en snij de aardappelen met schil in grove stukken. Schil de ui en snipper hem fijn.

Smelt het klontje boter in een grote kookpot. Stoof de aardappelen en de ui aan.

Schil en snij ondertussen de bataat in stukjes. Doe hetzelfde met de champignons.

Voeg de bataat en champignons toe aan de aardappelen. Stoof alles een vijftal minuutjes aan.

Giet daarna het water met het bouillonblokje en de sojasaus bij de aardappelen en groenten. Breng aan de kook.

Laat de aardappelen en de groenten op een middelhoog vuur verder pruttelen. Kruid af met de curry, kurkuma, kardemom, chili vlokken, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Voeg daarna de room toe.

Laat verder koken tot de aardappelen en groenten gaar zijn.

Voeg daarna de linzen en cashewnoten toe. Kruid af met kaneel en komijn.

Roer alles goed om en laat nog een tweetal minuten verder koken.

Serveer!

Meer inspiratie? Ontdek alle Donderdag Veggiedagrecepten hier.

Verticale tabs