Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein bokaaltje gekookte kikker-erwten (100g) gespoeld
- 1 groot naan-brood of pitta-brood (100g)
- 2 - 3 handenvol kerstomaatjes (250g)
- 2 el olijfolie
- za'atarkruiden
- 1/3 komkommers (100g) in schijfjes
- 1 handvol radijsjes in schijfjes
- 1 rode ui in ringen
- 1 bosje platte peterselie grof gesneden
- 1 bosje munt grof gesneden
- 3 handenvol jonge spinazie of ander groenblad naar keuze (50g)
- Voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap of balsamicoazijn
- 1/2 tl gedroogde munt
- 1/2 el granaatappelmelasse of ahorn-siroop & wat extra citroensap of balsamicoazijn
- Peper & zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: ‘Ready, set, go! Je slimme voorsprong op een gezonde week’ van Stefanie Baert. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts 2019. Foto’s: © Stefanie Baert - Foodlove.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bevochtig het naanbrood (zie verpakking).
Leg de tomaten, de kikkererwten en het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er olijfolie over en strooi er de za’atarkruiden overheen. Plaats in de voorverwarmde oven en rooster 10 à 15 minuten tot het naanbrood goudbruin is en de tomaten beginnen open te barsten. Draai het naanbrood halverwege eens om en haal het op tijd uit de oven zodat het niet te hard wordt.
Doe de komkommer en radijs, de rode ui en de platte peterselie en munt in een grote kom, samen met de spinazie.
Maak de dressing.
Voeg de geroosterde tomaten, kikkererwten en de dressing toe aan de kom rauwkost. Breek het brood in kleinere stukken en voeg toe aan de salade. Hussel alles voorzichtig door elkaar en serveer in twee borden.