Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de saus
- 2 el margarine of olie
- 1 ui in kleine stukjes gesneden
- 1 portie vleesvervanger of blokjes tofu uit de oven
- 1 el geraspte gember
- 2 tl knoflook geperst
- 1 el garam masala
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl zout
- 200 - 250 g doperwten (uit de vriezer of blik)
- 1 blikje (twee flinke el) tomatenpuree
- 1 blik (light) kokosmelk (400 ml)
- Serveren met rijst, quinoa of andere volkoren graan
- koriander (optioneel)
- limoen (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Susanne op haar blog Plantbites.
wrapper
Bereiding
Smelt de boter of verhit de olie in een sauspan op medium hoog vuur.
Fruit de knoflook en ui ongeveer 4 minuutjes.
Voeg de vleesvervanger* toe en bak dit 3-4 minuten mee.
Voeg de kruiden en zout toe en bak dit 1 minuutje mee (dan gaat het lekker ruiken!)
Voeg de doperwten, tomatenpuree en kokosmelk toe en laat dit 5 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer met rijst of andere volkoren graan.
*Gebruik je de tofu uit de oven, dan voeg je die pas op het laatst toe aan de saus. Dan houdt het de “bite” die wat op kip lijkt.