Kurkumaquinoa met boerenkool, krieltjes, hennep en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de krieltjes en snijd ze in schijfjes.

Doe de krieltjes in een ovenschotel, besprenkel met wat arachide- of olijfolie en kruid met wat peper, zout en een half theelepeltje paprikapoeder.

Laat de krieltjes gedurende een 20-tal minuten garen in de oven.

Breng de juiste hoeveelheid water aan de kook (2 hoeveelheden water voor 1 hoeveelheid quinoa). Doe de quinoa erbij wanneer het water kookt, samen met een theelepel kurkuma.

Laat de quinoa 12 minuten koken op een laag vuurtje. Na 12 minuten zou al het water geabsorbeerd moeten zijn. Heb je water over dan heb je of te veel gebruikt of dan is de quinoa nog niet gaar. Quinoa is klaar wanneer er een klein staartje uit de graantjes komt. Giet overig water dus af of laat de quinoa nog even verder koken.

Verhit een eetlepel kokosolie in een pan.

Wanneer de olie heet is, doe je de fijngesneden boerenkool erbij. Roer dit af en toe om tot de boerenkool mals en donker gekleurd is. Kruid met peper en zout en indien gewenst een half theelepeltje venkelpoeder.

Verhit een droge pan op het vuur en doe de cashewnoten erin. Bak de noten tot ze goudbruin kleuren. Roer regelmatig om.

Wanneer de krieltjes gaar zijn, kan je alles serveren; doe wat quinoa, boerenkool, krieltjes en cashewnoten in een diep bord en werk af met een eetlepel hennepzaad.

Tips

Vervang de boerenkool door 500g verse spinazie.
Ook lekker als je rozijntjes (een paar minuten in kokend water geweekt) door de quinoa mengt.

Verticale tabs