Kushi Katsu

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Meng de bloem en het water tot een gladde consistentie in een kleine tot middelgrote schaal. Zorg ervoor dat er geen brokken meer overblijven. Spreid de panko uit in een andere schaal.

Snijd de groenten naar keuze in schijfjes van 1 cm dikte. Indien je aubergine gebruikt, bestrooi je de schijfjes met zout en laat deze gedurende 1 minuut rusten. Spoel ze af met water en droog nadien af met keukenpapier of -handdoek. Voor paprika: pel de paprika en verwijder de steel en pitten. Snij ze vervolgens in de lengte door in brede stukken.

Prik de gesneden groenten op spiesjes en dompel ze onder in het beslag en nadien in de panko.

Verwarm de olie tot 180°C in een pot of een frituurketel. Frituur de Kushi Katsu 1 per 1 gedurende maximum 2 minuten. Laat de gefrituurde Kushi Katsu uitlekken op keukenpapier.

Meng alle ingrediënten voor de saus samen in een kom. Doe hetzelfde voor het gearomatiseerd zout.

Dompel de Kushi Katsu in de saus en besprenkel het met het gearomatiseerd zout.

Ittadakimasu! (Smakelijk!)

*Dashi is een Japanse bouillon op basis van kombu (zeewier) en bonitovlokken (tonijn). Voor dit recept gebruiken we kant-en-klaar dashipoeder. Dat bestaan ook in plantaardige versies (bv. Muso Instant Dashi Kombu Shiitake Bouillon van het merk Terrasana), te koop bij online drogisterijen en in sommige biowinkels of Aziatische winkels.

**Versnipper de norivellen door een vel kort boven het vuur te roosteren tot het krokant is en het met de hand te versnipperen. Je kan ook een norivel tot een ‘sigaar’ rollen en het met een schaar knippen.

Verticale tabs