Lasagnestoofpot

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verhit wat olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook aan.

Voeg de wortel, de paprika en de courgette toe en kruid met peper en zout en de specerijen.

Bak de groenten even aan met de kruiden en blus vervolgens met de rode wijn.

Spoel de gedroogde linzen en voeg ze toe aan de stoofpot. Gebruik je gekookte linzen uit blik? Voeg die dan later toe, wanneer je de spinazie toevoegt.

Overgiet de stoofpot met passata, roer goed en zet het deksel op de stoofpot. Laat 10 minuten garen.

Wanneer de groenten bijna gaar zijn, en de gedroogde linzen beetgaar, proef je. Kruid goed bij, zodat hij lekker intens smaakt. De smaak zal straks verzachten door de lasagnevellen.

Voeg vervolgens de lasagnevellen toe. Breek ze hiervoor in twee of drie stukken. Duw ze goed onder in de saus. Giet er de bouillon overheen en roer voorzichtig.

Als laatste doe je ook de spinazie in de stoofpot. Gebruik je gekookte linzen uit blik, voeg die dan ook nu toe.

Roer voorzichtig, zodat de pastavellen niet breken. Zet het deksel weer op de pot en laat een kwartier tot half uur sudderen, tot de pastavellen zacht zijn. Roer regelmatig om, zodat de lasagnevellen niet aan elkaar kleven.

Zodra de lasagnevellen uit elkaar beginnen te vallen bij het roeren, weet je dat het stoofpotje klaar is.

Verdeel er als afwerking nog de vegan mozzarella over, alsook de verse basilicumblaadjes. Laat de kaas nog een minuutje opwarmen en deels smelten, en serveer.

Verticale tabs