Ingrediënten voor 2 personen
- 2 uien grof gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 wortel ongeschild en in halve maantjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 1 kleine courgette in stukjes
- Peper & zout
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 snufje kaneel
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el provençaalse kruiden
- 100 ml rode wijn (of vervang door extra bouillon)
- 75 g droge linzen of een blik gekookte linzen
- 1 fles passata (± 700 g)
- 6 vellen lasagnevel of linzenpasta
- 3 handen verse spinazie (50g)
- 200 ml biologische groentenbouillon
- 2 handenvol basilicumblaadje
- Optioneel (vegan) cream cheese
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: ‘Ready, set, go! Je slimme voorsprong op een gezonde week’ van Stefanie Baert. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts 2019. Foto’s: © Stefanie Baert - Foodlove.
wrapper
Bereiding
Verhit wat olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook aan.
Voeg de wortel, de paprika en de courgette toe en kruid met peper en zout en de specerijen.
Bak de groenten even aan met de kruiden en blus vervolgens met de rode wijn.
Spoel de gedroogde linzen en voeg ze toe aan de stoofpot. Gebruik je gekookte linzen uit blik? Voeg die dan later toe, wanneer je de spinazie toevoegt.
Overgiet de stoofpot met passata, roer goed en zet het deksel op de stoofpot. Laat 10 minuten garen.
Wanneer de groenten bijna gaar zijn, en de gedroogde linzen beetgaar, proef je. Kruid goed bij, zodat hij lekker intens smaakt. De smaak zal straks verzachten door de lasagnevellen.
Voeg vervolgens de lasagnevellen toe. Breek ze hiervoor in twee of drie stukken. Duw ze goed onder in de saus. Giet er de bouillon overheen en roer voorzichtig.
Als laatste doe je ook de spinazie in de stoofpot. Gebruik je gekookte linzen uit blik, voeg die dan ook nu toe.
Roer voorzichtig, zodat de pastavellen niet breken. Zet het deksel weer op de pot en laat een kwartier tot half uur sudderen, tot de pastavellen zacht zijn. Roer regelmatig om, zodat de lasagnevellen niet aan elkaar kleven.
Zodra de lasagnevellen uit elkaar beginnen te vallen bij het roeren, weet je dat het stoofpotje klaar is.
Verdeel er als afwerking nog de verse basilicumblaadjes en de (vegan) cream cheese over en serveer.
Valt dit recept in de smaak? Super!
Maandelijkse inspireren we 100 000 mensen met plantaardige recepten.
Help ons om deze gratis te blijven aanbieden voor iedereen en steun EVA.