Lauwe salade van belugalinzen, driekleurwortel, loofpesto, crumble van olijven

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de linzensalade

Spoel de linzen af in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Vul een pan met deksel met 1 liter water. Breng de linzen op hoog vuur aan de kook met de aromaten (ui, gekneusde knoflooktenen, laurier, zout en tijm).
Zet het vuur lager en laat 15 à 20 min. zachtjes koken met deksel.
Proef of de linzen gaar zijn en giet af.
Verwijder de aromaten en hou warm onder deksel.
Bak de bleekselderij krokant in de olijfolie en kruid bij.
Ciseleer de rucola en peterselie.
Doe de linzen in een kom bij de sla en de peterselie, en voeg de krokante selder toe.
Maak een dressing van sojasaus, olijfolie en citroensap. Meng door de salade. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Voor de olijvencrumble

Hak de zwarte olijven, droog ze en leg ze 24u in de droogtoren.

Voor de driekleurwortel

Schil de wortels en snij met de snijmachine of mandoline in dunne linten.
Blancheer ze beetgaar in gezouten water en laat schrikken in koud water.
Rol de wortellinten op.

Voor de loofpesto

Snij 2/3 van het wortelloof af. (Het onderste deel, dicht bij de wortel, is erg bitter en niet bruikbaar.) Pluk de blaadjes en was ze grondig.
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan.
Mix het wortelloof met de pijnboompitten, de knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto.
Kruid af met zwarte peper en zout.

Voor de afwerking

Dresseer de linzen in een halve maan op het bord, maak een spiegel van olijvencrumble en schik hier de wortellinten op.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs