Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bloemkool (in fijne roosjes)
- 400 g kikkererwten
- 1 bussel bladpeterselie
- 100 g rucola
- 1 granaatappel
- 3 el olijfolie
- 1 sjalot
- 1 el ambachtelijke graanmosterd
- 1,5 el frambozenazijn
- 1,5 el ahornsiroop
- 4 el sojamelk
- peper en zout
- 1 teentje knoflook fijngesneden
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Recept: uit Goed Gevoel
- Foto: Goed Gevoel / Foodphoto
wrapper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan. Roerbak de bloemkoolroosjes op een zacht vuur tot ze beetgaar zijn (ongeveer 25 à 30 minuten).
Voeg na 20 minuten de kikkererwten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de kikkererwten nog 5 à 10 minuten mee roerbakken. Haal de groenten uit de pan en houd warm.
Bak in dezelfde pan het fijngesneden teentje knoflook en sjalotje. Laat 1 minuut roerbakken en blus dan met frambozenazijn.
Voeg de mosterd, esdoornsiroop, (soja)melk en 1 el granaatappelsap toe.
Haal van het vuur en meng onder de groenten. Voeg de bladpeterselie, raketsla en 3 el granaatappelpitjes toe.