Lenterolletjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de lenterolletjes

1 Verhit de oven op 200°C.

2 Schil de zoete aardappels en snijd ze in frietjes. Hussel ze om met wat olie en zout en bak ze in de oven. Kook de boontjes beetgaar.

3 Was en snijd ondertussen de overige groenten. Maak de sojasaus- en thai pindadip, meng hiervoor alle ingrediënten goed door elkaar.

4 Giet in een ovenschaal enkele centimeters handwarm water. Neem een rijstvel en leg die 10-40 seconden te week in het water, tot ze zacht wordt. In het begin is het wat zoeken naar de juiste weektijd omdat je rijstvel zacht genoeg moet zijn om te plooien en te eten, maar niet zó zacht dat ze te snel scheurt. Geloof ons, na enkele pogingen heb je al het al snel te pakken.

5 Leg het rijstvel op een snijplank en leg op de onderste helft van het vel een rijtje van groenten naar keuze. Laat aan de zijkanten wel enkele centimeters vel vrij. Begin met enkele blaadjes van de verse kruiden en enkele plakjes biet. Leg daarop de zoete aardappelfrietjes en de andere groenten. Niet teveel, zodat je het geheel nog opgerold krijgt. Vouw nu de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol dan het pakketje op, net zoals je met een wrap zou doen.

Wil je de lente-rolletjes bewaren voor de lunchbox? Leg dan tussen de rolletjes een stevig papiertje (bakpapier), anders gaan ze aan elkaar plakken.

Je kan deze groentewrap makkelijk omtoveren naar een fruitwrap (aardbei, mango, ananas, muntblaadjes). Heerlijk in combinatie met een dipsaus van kokosroom met wat citroensap of je kan gewoon een fruitcoulis gebruiken.

Verticale tabs