Libanese maaltijdsalade met walnoot hummus met bulgur, linzen en gegrilde bloemkool

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Voor de gegrilde bloemkool

Verwarm de oven op 200°C.

Meng in een ovenschotel de bloemkool met alle kruiden en olie.

Bak in de oven gedurende 10 - 15 minuten.

Voor de maaltijdsalade

Kook volgens de verpakking bulgur.

Verhit 100 ml olijfolie in een grote wokpan

Bak de uiringen goudbruin. Voeg na enkele minuten de look, gember en specerijen toe (komijn, koriander, kaneel) en bak nog een minuut.

Doe de gekookte linzen en bulgur in de pan en bak nog enkele minuten mee

Voor de walnoot 'hummus'

Verhit de olijfolie in een steelpannetje en bak de look en ui in aan tot ze goudbruin zijn.

Voeg de walnoten aan toe en laat deze ook kort meebakken.

Mix de walnoten en de overige ingrediënten tot een gladde dip.

Zet het vuur lager en roer er de bloemkool, verse kruiden, appelciderazijn , gedroogde veenbessen en olijfolie door. Serveer lauw/warm met de walnoot hummus

Tip

Vervang de gegrilde bloemkool door eender welke seizoensgroente. Op deze manier kan je eindeloos variëren met groenten die op dat moment van het seizoen het goedkoopste zijn.

Vervang de bulgur door andere granen zoals quinoa, freekeh, couscous of rijst.

Gebruik zwarte sesamzaadjes bij de bereiding van de bloemkool om een mooi contrast in kleur te creëren.

De gedroogde veenbessen kunnen vervangen worden door gedroogde rozijnen.

Take-away

Doordat de salade ook koud gegeten kan worden is het dus een ideaal take-away gerecht. Serveer de walnoten hummus steeds in een apart saus potje met deksel; zo blijven de smaken gegarandeerd en wordt de bulgursalade niet te wak.

Verticale tabs