Ingrediënten voor 4 personen
- 1,25 l water
- 125 g gekookte kastanjes (kant-en-klaar te koop)
- 1 blokje groentebouillon
- 50 - 100 g zongedroogde tomaat
- een paar takjes peterselie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Laura Emmelkamp uit het boek Chef het samen met tomaat.
wrapper
Snijd de prei en ui in dunne ringen.
Zet een grote pan op middelhoog vuur en verwarm daarin 2 eetlepels olijfolie. Voeg de prei, ui en knoflook toe.
Doe de linzen erbij en 2 laurierblaadjes.
Giet er 1,25 liter water bij. Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook.
Voeg na 40 minuten de grofgehakte kastanjes toe. Voeg 1 bouillonblokje toe en laat de soep nog 5 minuten pruttelen.
Schep de soep in kommen en top af met zongedroogde tomaatjes en fijngehakte peterselie.
Bekijk hier een het leuke kookfilmpje met de chefs van Keet Smakelijk!