Linzenrol met zongedroogde tomaten & verse koriander

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Kook de linzen met de kruiden en specerijen, met water genoeg om het goed gaar te laten worden, zodat ze beginnen op te lossen in een puree. Als het mengsel nog steeds vloeibaar is, mag je een beetje griesmeel of havervlokken toevoegen tot je een stevige textuur krijgt.

 

Daarna kan je de verse korianderblaadjes, grof gesneden, toevoegen, samen met de stukjes zongedroogde tomaten en eventueel de gemarineerde olijven.

 

Andere opties van toevoegingen voor de vulling zijn stuks seitan, of gemarineerde sojagehakt. Als je geen liefhebber bent van verse koriander kan je ook andere verse kruiden gebruiken, zoals Thaise basilicum, verse rozemarijn of salie.

 

Meng al de ingrediënten van de vulling en laat eventjes afkoelen, voordat je het mengsel in de bladerdeeg oprolt.

 

Doe een beetje van het mengsel op een vierde van de bladerdeeg, in de lengte. Verdeel de rest van het mengsel over de rest van de bladerdeeg. Begin de bladerdeeg op te rollen aan de kant waar je het meeste mengsel hebt.

 

Bak de rolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15 minuten of totdat ze goudbruin worden.

 

Serveer indien gewenst met cranberrysaus, hoi-sinsaus of granaatappel-dressing.

 

Verticale tabs