Losbandige Bounty-Viennetta-Oreo-ijstaart

Ingrediënten voor 1 persoon

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Nagerecht
  • Allergie: Notenvrij
  • Bron: Dit is een recept uit ‘Vegan Summer. Plantaardige gerechten voor op en bij de barbecue’ van Milou van der Will. Good Cook B.V.

wrapper

Bereiding

Zet een kom minstens 10 minuten in de vriezer om voor te koelen. Klop de kokosroom in de voorgekoelde kom met een mixer in ongeveer 8 minuten luchtig. Voeg na 4 minuten kloppen de gezoete gecondenseerde kokosmelk toe.

Pureer de bananen glad met een staafmixer. Voeg samen met de ahornsiroop en het vanille-extract toe aan de kokosroom en meng goed.

Smelt de chocola au bain-marie.

Giet een derde van de kokosroom in de tulbandvorm. Laat 10 minuten opstijven. Schenk er nu voorzichtig de helft van de gesmolten chocola overheen. Laat 2 minuten opstijven in de vriezer. Giet nu weer een derde van de kokosroom in de vorm. Verdeel er een laag Oreo-koekjes over (bewaar een paar ter garnering) en laat weer 10 minuten opstijven in de vriezer. Schenk er nu de andere helft van de gesmolten chocola over en zet 2 minuten in de vriezer. Eindig met de resterende kokosroom. Zet de vorm nu minstens 2 uur in de vriezer.

Vul de gootsteen vlak voor serveren met zoveel heet water dat je de vorm tot aan de rand in het water kan houden.

Houd de bevroren vorm ongeveer 30 seconden in het hete water, zodat de ijstaart loskomt van de rand. Stort de ijstaart op de mooiste schaal die je hebt. Garneer met de kokossnippers en resterende Oreo.

Voor de feestelijkheid goot ik het ijs in een chique tulbandvorm.

Verticale tabs