Ingrediënten voor 1 persoon
- 225 g aardappelen schoon gewicht, in stukken
- 1 grofgesneden sjalotje
- 1 1/2 tl zout
- 2 in dunne ringetjes gesneden lente-uien + 1 extra
- 100 g maïs uit blik afgespoeld en uitgelekt
- 1 tl cayennepeper
- 2 tenen knoflook (gepeld)
- 50 g kikkererwtenmeel
- 3 el arachidolie
- sojasaus om erbij te serveren
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron : Dit is een recept van Milou van der Will uit 'Vegan East. Plantaardige recepten uit de oosterse keuken.' Good Cook B.V.
wrapper
Bereiding
Pureer de aardappel met de sjalot en 1 theelepel zout in een keukenmachine. Hevel over in een schaal. Voeg lente-ui, maïs, cayennepeper, knoflook en nog eens 1/2 theelepel zout toe.
Meng, voeg het kikkererwtenmeel toe en maal tot een samenhangend beslag.
Verhit de olie in een koekenpan en doe het beslag in de pan. Bak ongeveer 5 minuten aan een kant. Let op dat-ie niet aanbrandt. Probeer, zodra het kan, de pannenkoek in beweging te houden.
Draai de pannenkoek om. Dit doe je niet met een spatel. Dus niet. Met een spatel. Dan breekt-ie namelijk. Draai 'm als een professionele chef du pannenkoek met een zwieper door de lucht, of met een tweede pan die je op de eerste legt en daarna omdraait.
Bak nog eens 5 minuten. Als hij lichtbruin kleurt en krokant van structuur is, is de pannenkoek klaar.
Serveer in punten, garneer met een fijngesneden lente-uitje en de lekkerste sojasaus die je in huis hebt.