Mac ‘n cheese met broccoli & champignons (horeca recept)

Ingrediënten voor 10 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Roer de tamari door de amandelen.
Verdeel de massa in een dunne laag over een bakplaat.
Bak de noten in 9-12 minuten goudbruin op 160°.
Laat de noten afkoelen op de bakplaat. Ze harden nog uit tijdens het afkoelen.
Blancheer de broccoliroosjes enkele minuten. Koel in ijswater en zet opzij.

Kook de bloemkoolroosjes In hetzelfde kookvocht in 10 min beetgaar.
Mix de bloemkool in de foodprocessor met de amandelmelk, het citroensap, de mosterd, de edelgist en de helft van de tijm.
Kruid af met peper, zout en eventueel wat citroenzeste.

Kook ondertussen de macaroni al dente.

Fruit de ui en knoflook glazig in de margarine.
Voeg de champignons toe, zet het vuur hoger en bak knapperig.
Kruid met peper, zout en de resterende tijm en voeg de broccoliroosjes toe.
Roer enkele minuten om en voeg de cheezy bloemkoolsaus toe.
Kruid af met peper en zout.

Meng de saus onder de pasta en werk af met de tamari-amandelen. Serveer hierbij een frisse groene salade.

Vervang de tamari-amandelen eventueel door gerookte amandelen

Verticale tabs