Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g macadamianoten
- 1 capsule probiotica
- 60 ml water
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl gerookt zout
- 1/4 - 1/2 tl gerookte gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gistvlokken
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
- Snuifje cayennepeper
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Broodbeleg
- Bron: dit is een recept van Barbara Geeroms.
- Fotografie: Taieb Gottiti
wrapper
Laat de macadamianoten een nacht weken.
Afgieten en mixen met probiotica (zonder de capsule zelf) en water. 24u laten fermenteren.
Kruiden toevoegen en meteen gebruiksklaar of in een ring drukken en nog verder laten rusten in de frigo.
Voor het opdienen kan je de kaas bestrooien met paprikapoeder. Ook mooi is om de ring voor de helft met kaas te vullen, dan een laagje gedroogde kruiden erover te strooien en dan weer kaas. Wanneer je de kaas dan doorsnijdt, heb je een kruiden"ring".