Macaroni met bloemkool-'kaas'-saus, broccoli en champignons (1,5 - 4 jaar) grootkeuken recept

Ingrediënten voor 10 peuters personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Blancheer de broccoliroosjes enkele minuten. Schep ze uit het water, en koel ze onmiddellijk in koud water.

Voor de 'kaas'-saus:
2. Kook de bloemkoolroosjes in hetzelfde kookvocht in 10 min goed zacht, bewaar een beetje van het kookvocht en giet de rest af.
3. Mix de bloemkoolroosjes in de foodprocessor (of gebruik een staafmixer in een hoge mengbeker) samen het sap van een halve citroen, de edelgistvlokken (of de witte miso) en de helft van de oregano. Leng aan met een beetje kookvocht indien de saus te dik dreigt te worden. Kruid af met de citroenpeper en zout.

  1. Kook ondertussen de macaroni.

  2. Stoof de fijngehakte rode ui en knoflook aan in de sojamargarine (Bakken en Braden), voeg de champignons toe en bak op hoge temperatuur.

  3. Kruid met peper, zout en de resterende oregano en voeg de gare broccoliroosjes toe.
  4. Roer om, voeg de saus toe en warm alles goed door.

Serveer de bloemkool-'kaas'-saus met de groenten bovenop de macaroni.

Je vindt edelgistvlokken in de natuurvoedingswinkel en bij sommige groothandels. Edelgistvlokken is niet hetzelfde als bakkergist! Ze zijn rijk aan eiwitten en B-vitamines en hebben een hartige smaak. Je kan de edelgistvlokken ook nog als afwerking over het gerecht strooien.

Witte miso vind je in de supermarkt, aziatische speciaalzaken, de natuurvoedingswinkel en sommige groothandels. Let op: sommige soorten witte miso zijn zouter dan andere, voeg de witte miso dus geleidelijk aan toe en proef goed.

Je kan ook een combinatie van edelgistvlokken en miso gebruiken in de saus, eventueel met nog een lepeltje mosterd, dit komt de smaak nog meer ten goede.

Verticale tabs