Maischowder met bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Allergie: Sojavrij en Suikervrij
  • Bron: Dit is een recept uit 'Eén Pan, Plaat, Planeet. Over hoe onze manier van eten de wereld kan veranderen' van Anna Jones. Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

wrapper

Bereiding

Verhit de olie op een halfhoog tot hoog vuur in een grote pan. Voeg de prei en een flinke snuf zout toe en bak de prei in 5-10 minuten zacht en zoet. Bak de knoflook 2-3 minuten mee.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en houd het blad achter. Voeg op een handvol na alle maïs toe. Voeg een flinke snuf zout, de kokosmelk, bouillon en twee blikken (800 ml) heet water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen. De soep is klaar als de bloemkool zacht is en de soep iets is ingedikt. Maal de soep met een blender tot hij niet te dun is maar ook niet te stevig. Voeg wat citroensap en flink wat zwarte peper toe. Proef en voeg zo nodig meer zout, peper en citroensap toe.

Verhit een koekenpan op een halfhoog vuur en voeg wat olie toe, gevolgd door de resterende maïs, repen chilipeper en lente-uitjes, en de repen bloemkoolblad. Bak het mengsel tot de maïs geblakerd is en de bladeren donkergroen en geslonken zijn. Verdeel dit mengsel met de repen basilicum, wat pinda's en een scheut olijfolie over de soep.

Tip

Je kunt ook andere noten gebruiken of de basilicum vervangen door koriander.

Verticale tabs