Malai kari met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de voorbereiding

Verhit de oven op 200° C en bekleed twee bakplaten met bakpapier of aluminiumfolie.

Voor de bereiding van de groenten

Snijd de pompoen ongeschild doormidden, verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in halve maantjes, niet meer dan 2 cm breed. Besprenkel ze met olie, bestrooi ze royaal met zout en verdeel ze in een enkele laag over de bakplaten.

Zet de pompoen 30 tot 40 minuten in de oven en keer de parten halverwege de tijd tot het vruchtvlees gaar is en de randen licht geblakerd zijn.

Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan op halfhoog vuur en voeg de uien toe. Bak ze tot ze heel gaar zijn en doe de gember en knoflook erbij.

Laat ze 3 tot 4 minuten smoren, voeg de tomaten toe en laat de saus nog 6 minuten zachtjes koken tot hij gebonden is en op een pasta lijkt.

Voeg 1 1/2 theelepel zout, de specerijen en de suiker toe, roer alles door elkaar en giet de kokosmelk erbij. Roer nogmaals en verhit de saus tot hij dik is en borrelt. Proef, knijp er een beetje limoensap over uit en proef nogmaals, doe er naar smaak zout, extra suiker of limoensap bij.

Voor het serveren

Giet voor het serveren op elk bord wat saus en schik er wat parten pompoen op. Bestrooi ze naar smaak met geroosterde amandelen of verse koriander en serveer er naanbrood bij.

Dit recept is gebaseerd op de hartige Bengaalse malai kari en het limoensap zorgt voor een pittige smaak. Je kunt de curry het beste opscheppen met de zachtste naan die je kunt krijgen.

Gebruik flespompoen als je geen lekkere pompoen kunt vinden.

Verticale tabs