Ingrediënten voor 1 persoon
- 3 el gebroken lijnzaad voor de flax eggs
- 9 el warm water voor de flax eggs
- 1 geraspte courgette
- 285 g speltbloem
- 60 g cacaopoeder
- 1 tl bicarbonaat
- 2 el stevia optioneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl zout
- 125 g agavesiroop
- 115 g zonnebloemolie
- 80 g pure chocoladedruppels plus extra voor de afwerking
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Dit is een recept van Madam Bakster uit haar net door Uitgeverij Kannikbaal gelanceerde boek. Madam Bakster - the guilt-free Bakery
wrapper
Verwarm de oven op 170°C.
Was de courgette grondig onder stromend water en rasp fijn met een kaasrasp.
Bereid de flax eggs door het gebroken lijnzaad te mengen met het warme water. Zet het mengsel opzij. Het lijnzaad zal indikken tot een papje, dat perfect kan worden gebruikt in cakes, pannenkoeken en koekjes.
Meng in een grote kom goed het speltmeel, het cacaopoeder, de baking soda, de stevia, het wijnsteekbakpoeder en het zout.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet daarin de agavesiroop, de zonnebloemolie en de flax eggs.
Klop grondig met een spatel tot de droge ingrediënten goed vermengd zijn met de natte. Voeg de geraspte courgette en de chocoladedruppels toe en meng opnieuw grondig.
Lepel het mengsel in muffinvormpjes en werk elke muffin af met wat extra chocoladedruppels.
Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.