Ingrediënten voor 4 personen
- 3 rode ajuinen , gehakt
- 3 teentjes knoflook , geperst
- gember , ter grootte van een duim, geraspt
- 3 jeneverbes
- 1 tl korianderzaadjes
- 1 rijpe mango , in blokjes
- 3 tomaten , in blokjes
- 100 g gedroogde mango's , in stukjes
- 2 el ahornsiroop
- 2 el appelazijn
- 2 - 3 chilipepers , al dan niet met zaadjes erbij, fijngehakt
- 1 limoen
- zout
- olijfolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Saus
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Barbara Geeroms voor het EVA-magazine.
wrapper
Stoof de gehakte ui aan in olijfolie met een snuifje zout. Voeg na twee minuten de fijngesnipperde look, de geraspte gember, korianderzaad en jeneverbesjes toe en laat vijf minuten verder stoven. Voeg dan de verse en gedroogde mango toe, de tomaten en chilipepers en laat nog eens tien minuten stoven. Vervolgens voeg je de
appelazijn, ahornsiroop, de zeste en het sap van de limoen toe en een flinke snuif zout. Laat nog
vijf minuten sudderen en klaar!
Lekker met tempeh, seitan, tofu, naanbrood of rijst.