Ingrediënten voor 4 personen
- 1 el olijfolie
- 250 g courgette (in blokjes van 1 cm)
- 1 grote ajuin
- 1 wortel (in stukjes)
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 250 ml groentebouillon
- 2 el rozijnen
- 1,25 tl gemberpoeder
- 1,25 tl komijn
- 0,75 tl korianderpoeder
- 0,5 tl zout
- 0,25 tl kaneel
- 0,25 tl zwarte peper
- 2 blikken kikkererwten
- 1 blik tomaten
- 360 ml water
- 175 g couscous
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Afrikaans
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Donderdag Veggiedag Kookboek
wrapper
Bereiding
Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg courgette, ui, wortel en look toe. Bak vijf minuten. Giet de groenteboullion erbij en voeg rozijnen,kruiden, kikkererwten en tomaten toe. Breng aan de kook.Je kunt nog extra variëren door de rozijnen te vervangen door andere soorten gedroogd fruit, zoals abrikozen!
Dek af, zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten sudderen tot het gaar is. Roer af en toe.
Bereid ondertussen de couscous: breng het water aan de kook en giet over de couscous. Dek af en laat 5 minuten staan. Serveer samen met het stoofpotje
De groenten in dit receptje zijn perfect aanpasbaar aan het seizoen. Gebruik in de winter bijvoorbeeld eens pompoen, of waarom eens geen maïs in de zomer?
Valt dit recept in de smaak? Super!
Maandelijkse inspireren we 100 000 mensen met plantaardige recepten.
Help ons om deze gratis te blijven aanbieden voor iedereen en steun EVA.