Ingrediënten voor 2 personen
- 250 g gedroogde rode linzen
- 1 blikje tomates concassées
- 140 g tomatenpuree
- 400 ml kokosmelk
- 2 el gemalen komijn
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 el gedroogde koriander
- een beetje citroensap
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Maaike op haar blog Colours 'n cooking.
wrapper
Bereiding
Doe de rode linzen, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en 1 liter water in een kookpot. Breng dit alles aan de kook en laat het mengsel 20 minuten sudderen, tot de linzen het grootste deel van het vocht hebben opgenomen.
Voeg de kokosmelk, de kruiden en het citroensap toe. Laat nog 30 minuten pruttelen en roer regelmatig.
Garneer de linzensoep met wat paprikapoeder en koriander.