Ingrediënten voor 10 personen
- 450 g rode bonen (zelf gekookt of uit blik/bokaal)
- 10 g mild paprikapoeder
- 4 g knoflookpoeder
- 10 g Chermoula
- 80 ml olijfolie
- 50 ml sojasaus (tamari)
- 10 g geperst knoflook
- 8 g gehakte, verse platte peterselie
- 3 g gerookt paprikapoeder
- 8 g Marokkaanse kruidenmix , bv ras el hanout
- zwarte peper
- 50 ml water
- 150 g instant (snelkook) polenta
- Voor de saus:
- 200 g Alpro plantaardige yoghurt Natuur (of Greek style)
- 1 pakje (20g) munt fijngehakt
- 1 pakje (20g) verse bieslook fijngehakt
- 1 pakje (20g) peterselie fijngehakt
- voor de bulgur:
- 300 g bulgur
- 1 kg courgette in stiften gesneden
- groene thee
- groentenbouillon
- raz el hanout
- Peper & zout
- amandelschilfers droog geroosterd
- rozijnen
- abrikoos in stukjes
Extra info
- Source:: Recette développée par Cathy Goyvaerts pour EVAvzw
- Photos de: : Toos Vergote
wrapper
Mix de rode bonen fijn met de specerijen, peterselie, olijfolie en sojasaus. Doe deze gekruide bonenpuree in een kom, giet het water en de polenta erbij en meng goed. Laat dit deeg 5 tot 10 minuten rusten.
Meng de kruiden met de yoghurt. Kruid af met peper en zout en zet koel weg.
Verdeel het deeg in 15 tot 20 balletjes.
Korst ze aan in een koekenpan en bak verder af in de oven op 180° (ca 15 min)
Breng 1,2 l water aan de kook met 2 builtjes groene thee en een soeplepel groentebouillon.
Overgiet de rozijntjes en de abrikozen met een beetje thee. Laat wellen.
Kook de bulgur een tiental minuten in de bouillon.
Wanneer klaar, voeg je de raz el hanout, peper, zout, rozijnen, abrikozen en eventueel verse kruiden toe zoals munt, bieslook, koriander.
Bak ondertussen de courgettes aan met peper, zout en look.
Dresseer de bulgur op een bord, schep er de courgettes over en bestrooi met gebrande amandelen. Dresseer er enkele merguez balletjes bij en werk af met wat dressing.