Metseltaartjes

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Bereid eerst de botercrème.
Maak de sojaboter zacht met een vork en voeg er de poedersuiker in porties bij.
Voeg, als het mengsel droog wordt, voorzichtig theelepel per theelepel wat sterke koffie toe tot er een gladde (maar niet te natte) massa ontstaat.
Leg 6 koekjes op een schotel. Dit worden kleine taartjes.
Smeer op het onderste koekje wat van de mokka-botercrème.
Dompel vervolgens 6 koekjes in sterke koffie en leg ze op de botercrème.
Herhaal dit tot alle koekjes opgebruikt zijn.
Eindig met een laag botercrème.
Werk de taartjes af met wat geraspte chocolade of hagelslag en een mokkaboontje.

Dit heerlijke dessertje is klaar in een mum van tijd en hoeft niet gebakken te worden!

Kan onmiddellijk opgegeten worden, maar het smaakt nog beter als je het een nachtje in de koelkast laat rusten.

Hou je niet zo van mokka? Voeg dan in de plaats van koffie wat gezeefd cacaopoeder toe aan de botercrème. Om de crème smeuïger te maken, kan je dan sojamelk gebruiken.

Mag het iets steviger? Voeg dan gerust 'iets sterkers' toe aan de koffie!

Verticale tabs