Ingrediënten voor 2 personen
- Voor de zoeteaardappelfrieten
- 2 (500 g) grote zoete aardappelen (gewassen en in frieten gesneden)
- 2 tl gerookt paprikapoeder OF 2 el polenta en 1 tl lookpoeder
- Voor de pico gallo
- 4 tomaten zonder zaadjes
- 1/2 rode ajuinen
- 1 jalapeñopeper zonder zaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 (10 g) handenvol verse koriander
- 2 el vers limoensap
- 1/4 tl tamarisaus of sojasaus
- Voor de limoen-lookdressing
- 200 g ongezoete plantaardige yaourt
- 2 teentje knoflook
- 1 el vers limoensap
- 1 (5 g) handvol verse koriander
- Voor de toppings
- 1 avocado (in schijven)
- enkele limoenen partjes
- verse koriander (grofgehakt)
- 1 jalapeñopeper (in ringen) optioneel
Extra info
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Debby en Jeroen op hun blog Wildgroei.
wrapper
Voorbereiding
- Mix alles voor de dressing tot een gladde saus. Zet in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220 °C en zet een bakplaat met bakpapier of -mat klaar.
- Meng de kruiden onder de zoete aardappelen (met paprika worden ze kruidig, met polenta zoet). Schud goed zodat alle frieten bedekt zijn. Verdeel ze in een laag over de bakplaat en bak ze krokant in 25–30 minuten.
- Maak de pico de gallo. Snij de tomaten, rode ui, jalapeño, look en koriander fijn. Meng met de limoen en de tamari.
- Verdeel de frieten over 2 borden. Bedek met pico de gallo. Werk af met avocadopartjes, verse koriander, limoen en jalapeño (optioneel, laat weg als je niet van pikant houdt). Besprenkel met de saus.