Ingrediënten voor 6 personen
- 100 g ajuinen gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 chilipeper zonder zaadjes en gehakt
- 1/2 rode paprika's in kleine stukken
- 4 dl tomaten uit blik of brik
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl ongezoet cacaopoeder
- 100 g sojabrokken
- 230 g gare bruine bonen indien uit blik, uitgelekt gewicht (bijvoorbeeld adukibonen of kidneybonen)
- 80 g bloem of glutenvrij: boekweitmeel
- 2 el gehakte peterselie
- olijfolie
- zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Zuid-Amerikaans
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: dit is een recept van de Vegetarische Kookstudio
wrapper
Verwarm een scheutje olie en stoof de uit gedurende 5 minuten.
Voeg de knoflook, het chilipepepertje en de paprikastukjes toe en stoof ze 5 minuten mee.
Voeg de tomaten toe en kruid met het komijnzaad, het paprikapoeder, de oregano, de cacao en het zout.
Roer de sojabrokken door de tomatensaus en laat ze 10 minuutjes zacht stoven met het deksel op de pan zodat ze vocht kunnen absorberen.
Prak de bonen met een vork. Vermeng ze met de gare sojabrokken, de bloem (of het boekweitmeel) en de peterselie.
Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vormgeven.
Bak de burgers in wat olijfolie op een zacht vuurtje goudbruin, 2 minuutjes aan elke kant.
Werk dit gerecht af met een avocado-maïssalade en gebakken bananen.