Ingrediënten voor 4 personen
- 1/2 groene chilipepers , zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
- koriander , fijngesneden
- sap van 1/2 limoen
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Zuid-Amerikaans
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van David & Luise van Green Kitchen Stories uit hun boek The Green Kitchen Travels.
wrapper
Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 6). Leg de tomaten en paprika's op een bakplaat met de gesneden kant naar beneden. Zet 30 minuten in de oven tot ze een beetje zwartgeblakerd zijn.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Als je ze kunt vastpakken, haal je de schil eraf en doe je tomaten en paprika's in een foodprocessor of blender. Zet kort aan, zodat je een gladde consistentie met nog wat stukjes erin krijgt.
Schenk in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Proef en pas de smaak eventueel aan. Je kunt de spread een paar weken in een luchtdicht potje in de koekast bewaren.