Midden-Oosters gekruide groenten met linzen

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 °C .

Was de pompoen grondig, maar schil hem niet. Verwijder de pitjes en snijd de pompoen in blokjes. Verwijder de steelaanzet en wortel van de bieten, maar laat de schil eraan. Schrob ze schoon, dep droog en snijd ook in blokjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de uien in dikke partjes.

Schep alle groenten op een bakplaat. Besprenkel met de rijstolie en strooi er alle specerijen en kruiden overheen. Kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout en schep goed om tot de kruiden en olie alle groenten bedekken. Plaats 25 minuten in de oven. (Omscheppen hoeft niet.)

Vermeng de linzen met de ketchup, rijstolie, kurkuma, het gerookte paprikapoeder, de appelciderazijn en sriracha tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn . Schep de linzen door de groenten na 25 minuten oventijd en plaats het geheel nog 5 minuten in de oven. Verlaag hierbij de temperatuur naar 180 °C.

Bereid intussen de borden voor door er zo’n 2 eetlepels Griekse yoghurt op uit te smeren. Schep de veldsla door de groenten wanneer deze uit de oven komen. Dresseer de groenten boven op het laag je yoghurt en werk af met de granaatappelpitjes. Serveer dit gerecht warm of koud.

Verticale tabs