Ingrediënten voor 4 personen
- 2 el olijfolie
- 1 grote ajuin , gesnipperd
- 4 teentjes knoflook , geplet
- 3 el tomatenpuree
- 2 tl basilicum
- 1 tl oregano
- 0.75 tl rozemarijn
- 0.75 tl tijm
- 1 - 2 tl balsamicoazijn (of het sap van een halve citroen, optioneel)
- 2 middelgrote wortels , in stukjes gesneden
- 400 g edamame
- 1 halve pompoen , in blokjes gesneden
- 1 kg tomatenblokjes in blik
- 400 g gekookte reuzenbonen , uitgelekt en gespoeld
- 1 tl groentebouillon
- 250 - 500 ml water (optioneel)
- 400 g pasta naar keuze (500 g als je voor gevulde pasta kiest: tortellini, girasoli, ...)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Westers
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Soep
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Frédéric Dupont van Veg & Fred voor EVA vzw
wrapper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de geperste knoflook, tomatenpuree, basilicum, oregano, rozemarijn en tijm toe. Meng goed en laat de smaken vrijkomen.
Blus af met de balsamicoazijn alvorens de wortels, pompoen en edamame toe te voegen.
Meng goed om de kruiden gelijkmatig te verdelen. Laat nog 1 à 2 minuten koken.
Roer de gehakte tomaten, groentebouillon en reuzenbonen erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
Kruid bij naar smaak.
Kook de pasta naar keuze apart en meng deze door de bouillon voor het opdienen.
Tips
-
Er zijn geen vaste groenten voor deze ministrone. Gebruik deze soep dus gerust om restjes uit je koelkast in weg te werken.
-
In Italië worden vaak reuzenbonen en witte bonen gebruikt. Maar wie zegt dat je geen kidneybonen, zwarte bonen of kikkererwten kan toevoegen?
-
Voor een versie met minder tomaat, aarzel niet om meer bouillon en minder tomaat te gebruiken. Als je geen bouillon hebt, kan misopasta of sojasaus ook helpen om je bereiding meer smaak te geven.