Minestronesoep met spinaziescones

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Bereiding van de minestronesoep

Fruit de ui in een beetje olijfolie en voeg na een paar minuten de fijngesneden look toe.

Schil en snijd ondertussen de wortels, zoete aardappel en selder in blokjes en laat ze daarna een vijftal minuten meestoven met de ui en look.

Snijd de knolselder in blokjes en doe deze samen met 1,5 liter warm (kokend) water, de kruiden en het blik tomaten bij de rest.

Laat een zevental minuten koken en voeg dan de pasta en de stukjes broccoli toe.

Als de soep bijna klaar is, roer je er het blik bonen en de erwten onder.

Voeg extra water toe indien nodig en breng op smaak met flink wat peper en zout.

Bereiding van de scones

Snipper de ui of sjalotjes en look zo fijn mogelijk, snijd de spinazie in grove stukken.

Meng de bloem, een halve theelepel zout en bakpoeder in een kom.

Voeg alle andere ingrediënten - behalve de pompoenpitten - toe en meng (probeer het deeg niet te veel te bewerken anders kan het taai worden).

Voeg indien gewenst iets meer zout toe.

Schep hoopjes deeg op een anti-aanbak bakplaat of een bakpapiertje en besprenkel ze met de pompoenpitten

Bak een 15 tal minuten (afhankelijk van de grote van je scones) in een oven aan 180°C of tot ze goudbruin zijn.

Verticale tabs