Ingrediënten voor 10 personen
- 300 g linzen
- 10 middelgrote aardappelen
- 2 ajuinen in plakjes gesneden
- 200 g champignons in dikke schijfjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 600 g tomaten
- 1 el oregano
- 1 el pili pili
- 1 el komijn
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 2 grote aubergines
- 3 courgette
- Voor de bechamelsaus
- 1 l ongezoete sojamelk (Alpro)
- 1 el nootmuskaat
- olijfolie
- bloem
- zout en peper
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Notenvrij en Suikervrij
- Bron: EVA
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de linzen in water totdat ze een beetje zacht zijn, circa 20 minuten.
Schil de aardappels en snij ze in dunne plakken. Bedek ze met zout water en breng aan de kook. Laat de aardappels ongeveer 20 minuten koken totdat ze zacht beginnen te worden.
Verwarm olijfolie in een hapjespan en voeg de gesneden ui toe. Voeg dan de knoflook, champignons, tomaten, paprikapoeder, pili pili, oregano, komijn en kaneel toe. Snij de aubergines en courgettes in dunne plakken en gril ze in een grillpan, of bak ze in een koekenpan met olie.
Leg de linzen en de champignon/tomatenmix op de bodem van de ovenschaal. Leg daarover de aubergine, dan een laag aardappels; deze moeten de hele oppervlakte bedekken.
Bereid de bechamelsaus met de ongezoete sojamelk. Giet de saus bovenop de aardappels. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak het gerecht in circa 45 minuten. Verwijder de folie 10 minuten voordat het gerecht klaar is.