Moussaka van aubergine, aardappel en linzen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappel en snijd in dunne plakken. Snijd de aubergines ook in plakken. Giet de linzen af en spoel even na met water.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een pan met olie (bak of wok) en fruit de ui, knoflook, peper en oregano twee minuten aan. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, linzen, peper en een snuf zout toe. Verwarm op laag vuur en roer af en toe door.

Verhit ondertussen een grillpan met een klein beetje olijfolie. Leg de plakken aubergine in de pan en grill om en om totdat er grillstrepen zichtbaar zijn. Leg de gegrilde plakken aubergine apart.

Bechamelsaus bereiding

Verhit 2 el olijfolie in een steelpannetje en voeg vervolgens het meel toe. Roer met een garde het meel goed door de olie, totdat het gaat kruimelen (gaat heel snel).

Voeg nu langzaam de plantaardige melk toe en blijf ondertussen goed kloppen met de garde. Zet het vuur laag en verwarm nog ongeveer 3 minuten, terwijl je ondertussen de plantaardige melk opklopt. Op een gegeven moment dikt het mengsel in en krijg je een saus.

Moussaka bereiding

Nu gaan we de moussaka opbouwen. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een derde van de saus over de bodem. Verdeel hier vervolgens de plakken aubergine en aardappel over. Herhaal dit en eindig met een laagje saus. Schenk nu de bechamelsaus over de ovenschotel.

Zet de schotel midden in de oven en bak in 25 minuten gaar. Laat de schotel een paar minuten afkoelen buiten de oven. Opscheppen maar!

Verticale tabs