Nacho’s van zoete aardappel met zure macadamiaroom

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Snijd de zoete aardappelen in ronde schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Als ze biologisch
zijn, hoef je ze niet te schillen.

Leg de schijfjes op een grote bakplaat en breng op smaak met wat gesmolten
kokosolie en zeezout. Bak 20 minuten of langer, tot beetgaar.

Snijd ondertussen de avocado’s en komkommer in blokjes, de kerstomaatjes in
partjes en de puntpaprika in fijne reepjes. Versnipper de rode ui en hak ook de
koriander fijn. Meng alles in een kom en breng op smaak met limoensap, extra vierge
olijfolie en eventueel ook wat limoenzeste. Voeg geen zout toe, dat zou de salsa te
waterig maken.

Voor de zure macadamiaroom: mix alle ingrediënten tot een gladde saus in de
blender.

Serveer de nacho’s met de avocadosalsa en zure macadamiaroom naar smaak. De
rest van de room kan je tot 5 dagen bewaren in de koelkast of 2 maanden in de
diepvries.

Houd je van pikante gerechten? Voeg dan ½ verse chilipeper toe aan de salsa of
breng de zoete aardappel op smaak met een vleugje cayennepeper.

Verticale tabs