Nasi goreng met scrambled tofu en oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Regio: Oosters
  • Allergie: Glutenvrij en Notenvrij
  • Bron: Dit is een recept uit kookboek 'Vandaag Vegan' van Miki Duerinck & Kristin Leybaert (foto: Heikki Verdurme).

wrapper

Bereiding

Bak de basmatirijst even aan in wat kokosolie, kruid met zout en giet 0,5 l warm water bij de rijst. Laat de rijst aan de kook komen, zet het deksel op de pan, temper het vuur en kook de rijst gaar.

Stoof in een andere pan de prei en de champignons in wat kokosolie. Voeg de erwtjes toe en breng de groenten op smaak met sojasaus, sesamolie, citroensap en gemberstroop.

Bak in een andere pan de oesterzwammen in wat kokosolie. Neem ze uit de pan.

Verkruimel de tofu en kruid hem met kurkuma, kerriepoeder, kala namak en peper. Bak de tofu in wat kokosolie.

Vermeng de rijst met de groenten en de tofu. Leg de oesterzwammen erbovenop.

Verticale tabs