Nieuwe aardappeltjes met tuinbonen

Ingrediënten voor 2-3 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Doe de aardappels in een pan, schenk er koud water over en voeg een snuifje zout toe. Breng aan de kook en laat 12-15 minuten zacht koken tot ze gaar genoeg zijn om eenvoudig te kneuzen.

Schep de aardappels met een schuimspaan uit de pan en laat in een vergiet uitlekken. Voeg de tuinbonen toe aan het kokende water en kook ze gaar (dat duurt 3-10 minuten, afhankelijk van hoe vers ze zijn.) Giet af. Knijp de tuinbonen zodra ze genoeg zijn afgekoeld uit hun velletjes (heel kleine verse tuinbonen mogen hun velletje houden.)

Verhit ondertussen de olie in een kleine koekenpan op middellaag vuur. Fruit de ui 10 minuten zachtjes, voeg de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Haal de pan van het vuur.

Laat de warme bonen in de pan met de hete ui glijden en voeg wat zout en peper toe. Pureer grof met een pureestamper en vermeng de bonen met de ui. Proef en voeg extra zout en peper toe als dat nodig is.

Gebruik nu de pureestamper om de aardappels grof te kneuzen. Verdeel ze over voorverwarmde borden, schep de tuinbonen erop en bestrooi met de kruiden en eetbare bloemen, als je die hebt. Maak af met een scheutje extra vergine olie.

Variatie: probeer erwtjes i.p.v. tuinbonen (die hoef je natuurlijk niet uit hun velletjes te knijpen).

Verticale tabs