No-meatloaf met linzen en noten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

  1. Zet een halve liter water in een medium pan op het vuur en breng het aan de kook. Voeg linzen toe en kook de linzen zoals op de verpakking staat. Doe warm water in een kom en voeg het lijnzaad toe. Laat even weken.
  2. Rasp een wortel of maal er een fijn in een keukenmachine. Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg dan de wortel, paprika en shoarmakruiden toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Giet de linzen na het koken af en pers het meeste vocht eruit. Mix de linzen samen met de ketchup in een keukenmachine tot de linzen gepureerd zijn. Snijd het brood in kleine stukjes. Meng nu de linzen met de gebakken groenten, noten, stukjes brood en lijnzaad-water mengsel in een grote kom. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Neem een cakeblik van ongeveer 25 x 10 cm en leg hier bakpapier in. Voeg het no-meatloaf mengsel toe en bak 30 minuten in de oven. Laat na het bakken goed afkoelen buiten het bakblik. Zo verliest de no-meatloaf nog vocht en wordt het beter snijdbaar.
  6. Besmeer eventueel de bovenkant rijkelijk met ketchup.

Serveer met gebakken aardappeltjes, plantaardige saus en groenten naar keuze.

Verticale tabs