No-waste bloemkoolbowl

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

  • Kooktijd: Middel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
  • Bron: Dit is een recept uit ‘Deliciously Ella Snel & makkelijk. Plantaardig lekker’ van Ella Mills. Kosmos Uitgevers

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 °C.

Leg de bloemkool op een snijplank, snijd het loof en de stelen van de stronk en leg ze opzij. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes en leg ze op een bakplaat met de kurkuma, komijn, een scheutje olijfolie en een snuf zout en peper. Schep alles goed om, zodat de bloemkoolroosjes goed met de specerijen zijn bedekt.

Snijd de stelen in hapklare stukjes. Leg de stelen en het loof gescheiden van elkaar op een andere bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met een snuif zout.

Zet beide bakplaten in de oven en rooster de inhoud 10 minuten.

Haal na 10 minuten de bakplaat met het loof en de stelen eruit. Laat de andere bakplaat in de oven staan en rooster de bloemkool nog 10-15 minuten, tot de roosjes licht geschroeid zijn.

Maak de puree. Doe de limabonen in de keukenmachine en voeg de geroosterde bloemkoolstelen, de mosterd, appelciderazijn, rozemarijn en tijm, het citroensap, de amandelmelk, knoflook en een snuf zout toe. Pureer het mengsel met de pulsknop tot het glad is.

Verdeel de puree over de kommen en leg de geroosterde bloemkoolroosjes en het loof erop. Strooi er vlak voor het serveren wat geroosterde pijnboompitten en peterselie over.

Het klinkt misschien vreemd, maar de bladeren worden lekker crunchy en de stelen smelten mooi samen met de gladde limabonenpuree en geroosterde knoflook, mosterd, rozemarijn, tijm en citroensap.

Verticale tabs